רובנו לעסנו מסטיק מתישהו בחיינו, וחלקנו לועסים על בסיס קבוע. אפילו יש סיכוי שתוך כדי קריאה של כתבה זו אתם לועסים מסטיק. האם יש יתרונות בריאותיים בלעיסת מסטיק?
בריאות הפה
לאחר אכילת ארוחה, חלק מהשאריות של האוכל נתקעות בפה, מפורקות ועלולות לפגוע בשיניים. עצם לעיסת המסטיק מגדילה את ייצור הרוק בפה ויכול להפחית פגיעה זו.
ריכוז ותשומת לב
מחקרים שבדקו קשר בין לעיסת מסטיק למשימות קוגניטיביות הראו שיפור בריכוז למשך זמן. ככול הנראה לעיסת מסטיק מגדילה את זרימת הדם למוח ולאזורים ספציפיים בהקשר לריכוז ותשומת לב.
חרדה ודכאון
למרות שהמחקרים אינם חד משמעיים, נראה כי יש קשר בין לעיסת מסטיק להפחתה קלה של חרדה ודכאון.
השפעת לעיסת מסטיק על התיאבון
מספר מחקרים שבדקו את ההשפעה של לעיסת מסטיק על תיאבון ורעב הראו ירידה סובייקטיבית מסוימת בתיאבון, והפחתה של צריכה אנרגטית מחטיפים.
לסיכום
צריכת מסטיקים קצת דומה להרגל כמו שתיית קפה. ככול הנראה קיימים יתרונות מסוימים בצריכת מסטיק לבריאות הפה, ריכוז, חרדה והפחתת קלה של הצריכה הקלורית. כמו דברים רבים, המינון הוא חשוב, צריכה מרובה מאוד של מסטיקים, עלולה להיות בעייתית, ליצור תלות, ואף לגרום לכאבי בטן במסטיקים שהם ללא תוספת סוכר ובעלי ממתיקים אלכוהוליים. לעיסה נעימה!
סימוכין
Fu Y, et al. Assessment of chewing sugar-free gums for oral debris reduction: a randomized controlled crossover clinical trial. Am J Dent. (2012)
Hirano, Y., & Onozuka, M. (2015). Chewing and attention: a positive effect on sustained attention. BioMed research international, 2015.
Zibell, S., & Madansky, E. (2009). Impact of gum chewing on stress levels: online self-perception research study. Current Medical Research and Opinion, 25(6), 1491-1500.
Hetherington, M. M., & Boyland, E. (2007). Short-term effects of chewing gum on snack intake and appetite. Appetite, 48(3), 397-401.
Comments